Prijs Playstation 5 gelekt?

De prijs van de nieuwe Playstation 5 is nog altijd niet bekendgemaakt door Sony. Dit doen ze waarschijnlijk uit strategisch oogpunt in de concurrentiestrijd met Microsoft. Toch lekken hier en daar af en toe de prijzen uit via winkels en webshops. Hierdoor kunnen we nu met behoorlijke zekerheid weten wat de prijzen zullen zijn van de PS5 die zoals verwacht ergens november 2020 te koop zal zijn.

Amazon.co.uk laat prijs zien

Omdat veel webwinkels de pagina’s van de playstation 5 (pre-orders) al aan het voorbereiden zijn, komt er soms een per ongeluk even live te staan. Zo werd op de Engelse Amazon website in juni 2020 al eens een verkoopprijs live gezet. De prijs op de website was 599,99 Engelse ponden, omgerekend ruim €650,-. Dit betrof een PS5 2 TB versie.

Was de prijs voor de 2TB PS5 al in juni gelekt?

Grote Franse winkel Carrefour lekt prijs

Nu heeft de grote winkel Carrefour de prijzen van alle varianten van de PS5 per ongeluk live gezet. Zo is te zien dat de digital variant (zonder blu-ray speler) €399,- gaat kosten. De variant mét blu-ray speler zal voor €499,- te koop zijn.
Goed nieuws dus! Dit zijn prijzen die lager liggen dan Amazon in juni liet zien. Wat wel mogelijk is, is dat er verschillende harde schijven (500gb, 1tb, 2tb) varianten op de markt kunnen komen. Dit zou de hogere prijs van de Amazon website kunnen verklaren.

De prijzen op de website van Carrefour in Frankrijk (Afbeelding: Phoneandroid)

Prijzen accessoires ook bekend

Ook interessant om te zien is dat de prijzen van de accessoires, zoals de dualshock controller en speciale koptelefoon allemaal onder de €50,- te koop zullen zijn. Toch lijkt het er op dat dit niet helemaal klopt, omdat de controller van de PS4 nu €59,95 kost. Het zou uiteraard mooi zijn als deze prijzen lager liggen, maar de verwachting is dat dit niet helemaal klopt.

Playstation 5 pre orderen:

  • Mediamarkt.nl: Aanbetaling van €50,-. Uitlevering chronologisch.
  • Gamemania.nl: Aanbetaling van €50,-. Alleen te pre-orderen in de fysieke winkel, online is niet mogelijk.
  • Bol.com: Pre-orderen nog niet mogelijk.
  • Coolblue.nl: Pre-orderen nog niet mogelijk.
  • Nedgame.nl: Heeft de pre-order optie gesloten.