De complete line-up van de Playstation 5

De playstation 5 line-up is eindelijk onthuld! Sony heeft in een ruim uur durende presentatie de wereld haar nieuwste console getoond. Ook heeft Sony een eerste glimps laten zien wat de nieuwe spelcomputer allemaal kan. 

De Playstation 5 hardware reveal

Sony heeft de zwart-witte playstation 5 met een blauwe gloed in volle glorie getoond. Naast de spelcomputer werden ook enkele belangrijke accessoires laten zien. Een speciale ‘over-ear’ koptelefoon, HD-camera, afstandsbediening voor media en natuurlijk de controller worden in dezelfde lijn uitgebracht.

Sony PS5 lineup
De complete PS5 lineup

Specs:

De Playstation 5 heeft uiteraard flink verbeterde specs ten opzichte van zijn voorganger, de Playstation 4. Hieronder zie je alle technische specificaties van de beide consoles naast elkaar.

PS5 specs

Wat we nu ook weten is dat de PS5 2 versies krijgt. Een versie met een optical drive en een ‘all digital’ versie. Bij de laatste variant is er geen Blu-ray drive in de console aanwezig. Je koopt de spellen in de Store van de Playstation en slaat deze op de harddisk op.

Prijs:

De prijs is nog niet onthuld. Sony kennende wachten ze hiermee tot ze weten wat Microsoft gaat doen met de prijs van haar nieuwe console. Wellicht weten we dit snel.

Update: De prijzen van de beide Playstation 5 varianten zijn bekend gemaakt. De versie met Blu-Ray speler gaat €499,- kosten en de All Digital versie gaat €399,- kosten.